Rólunk

„Mindig is imádtam főzni, különböző népek, kultúrák táplálkozási szokásain keresztül megismerni étkezési kultúrájukat....

Mindig is imádtam az EMBEREKKEL foglalkozni, ezért létem egyik felét sportoktatással töltöttem, töltöm... Ahogy egyre mélyebbre ástam magam az anatómiában, úgy láttam, mily fantasztikus az emberi test... Így vált hitvallásommá az egészséges életmód...

Az egészséges életmód, mely a megfelelő rostdús táplálkozáson túl felöleli a másik szerelemet, a mozgást...

...S mindig is álmom volt egy olyan hely, ahol nemcsak ezt a kettőt „egybegyúrhatom”, hanem  egy olyan űrt tölthetek be a "gyorséttermi" piacon, ahol nemcsak egészséges, de tápláló ételekkel is szolgálhatunk...”

Mottónk: „Gyorsétterem kicsit másképp”

Egy pár szóban szeretném bemutatni ezt az újszerű „gyorséttermet”, mely – hiszem -, hogy egy forradalmat indít be a „street-food” étkezésben.(1)

Hogy miért is forradalmi ez az étkezésforma?:

Az általunk megálmodott étteremben a “Szendvics-művészek” a szendvicseket mindig rendelésre készítik frissen, helyben, a vevők előtt egy speciális kínálópultban. Tulajdonképpen ez a kínálópult az „étterem” lelke, hiszen minden kedves vendégek szeme előtt zajlik. Ugyanúgy nyomon tudják követni, (mert minden konyhában előfordulhat ilyen), ha esetleg nem úgy sikerült a rántotta és újat kell csinálni, vagy ha nem olyan állagú a paradicsom és újat kell szeletelni... Tulajdonképpen az üzlet személyzete a kedves vendégek „keze”, így konkrét étlappal is csak úgy tudunk szolgálni, hogy utakat nyitunk a különböző ízlések felé...

Alapanyagainkat magas minőségű árut kínáló beszállítóktól szerezzük be (hentes, pékség, zöldséges), minden nap frissen kelesztett-sütött pékáruval várva a kedves vendégeket.

Húsárunkat magas minőségű csirke-, sertés- és marhahúst kínáló szállítónk gondos pácolás, előkészítés után adja át nekünk, mely átvételt is szigorú minőségmegőrzési normáknak megfelelően tartunk.

Csirkehúsunkat borsos, sertéskarajunkat mustáros páccal készítik elő és mi frissen sütjük az aktuális szendvicsbe amit a kedves vásárló a légmentesen lezárt tárolószekrényből kiválaszt. Hamburgerpogácsánkat is frissen – az igényekhez igazodva – készíti elő a hentesüzem kizárólag 100 %-ban marhahúst használva hozzá a szükséges faggyúval. Ezért van-volt az, hogy nagyon sok a visszatérő „hamburgerezőnk”, mivel érzik a különbséget, érzik azt, hogy igazán húst, igazán személyreszabott szolgáltatást kapnak a pénzükért...

Tésztáink akár száraztészták, akár helyben, frissen gyúrt házi tészták – nyugodtan lehet állítani – különlegesek, mert magukban őrzik a friss házi tojás (8 tojásos tésztákról beszélünk) és a magas minőségű liszt tápláló összetevőit.

Voltak olyan fogyasztóink akik – mivel eleve 10 dkg száraztészta 1 adag – képtelenek voltak otthagyni a tányéron tésztájukat, mert nemcsak az íze miatt (amit pedig maguknak válogattak, össze, mi csak összeállítottuk az ő kívánságuk szerint), hanem az, hogy végre „tészta íze” volt a tésztának.

No de ez sem probléma nálunk, mivel GYORSÉTTEREM VAGYUNK, ezért nálunk alap az, hogy minden elvitelre alkalmas állapotban kerül a kedves fogyasztóhoz, ha úgy szeretné...

Persze aki helyben fogyasztja, annak rendes evőeszköz és porcelántányér áll rendelkezésére.

 

DE NÁLUNK MÉG A SÖR ÉS A KÁVÉ SEM HÉTKÖZNAPI...

  • Kávénkat kézműves kávépörkölő üzemünkből frissen szállítják és 100 % arabica kávét tartalmaz (Az arabica kávét a kávészemek egyik legmagasabb kategóriájában tartják számon, mivel számos élettani hatása bizonyította ezt.)
  • Sörünket pedig egy nívós Pest közeli kézműves sört gyártó üzemből szerezzük be. Jelenleg csapolt világos sörrel kedveskedünk a hozzánk betérőknek.

 

 

Másik mottónk lehetne az is, hogy: „egészségeset gyorsan...”

 

Az ízletes, egészséges feltétek széles választékával a vevők egyéni ízléseinek és igényeinek megfelelően készülnek el a szendvicsek, húsok, sajtok, zöldségek sorával. Sokszor inkább a „bőség zavara” okoz gondot a választásnál...

Végezetül különleges szószok még jobbá teszik a nagyszerű szendvicsek ízét.

Ehhez még hozzáadhatjuk, hogy a szendvicsek pirítása még jobban kihozza a sokféle ételízesítőt (természetes zöldségek, saját készítésű öntetek, szószok), ami még teljesebbé teszi a tökéletes ízélményt.

Ezt a technológiát szeretnénk hasznosítani ebben a formabontó üzletben, mely a gyorséttermet, reggelizőhelyet, tésztázót, „menüztető” helyet, cukrászdát-kávézót-pékséget, sörözőt egyesíti egy helyszínen a kínálat sokrétűségén túl ügyelve és törekedve az étkek egészséges tápanyagtartalmára. Sok nagyszerű lehetőséget kínál a vásárlóknak, hogy egészséges, gyorsan elkészülő ételt ehessenek.

Tulajdonképpen a variációk száma végtelen, hiszen ha valaki hideg időben tápanagydúsat szeretne enni arra is van megoldás (egy leves + egy tejszínes tészta egy korsó sörrel leöblítve nagyszerű alternatíva), de ha a nyári melegben csak egy könnyű salátára vágyik azt is pillanatok alatt össze tudjuk állítani az igényei, a kívánsága szerint.

A tészták, szendvicsek, saláták alapanyagait, hozzávalóit mindig frissen készítjük elő, szeleteljük, ügyelve azok megfelelő minőségére.

Előkészítés után is egy speciális hűtőpultban, szinte hermetikusan elzárva tároljuk a hozzávalók sokaságát felhasználásig és a hozzávalókhoz is kizárólag csipesszel, evőeszközzel vagy steril kesztyűben nyúlunk...